Welkom op de kunstsite van Magriet van der Werff, geboren in 1961 en woonachtig te Groningen. Ik maak collages en gebruik hiervoor tijdschriften, bij voorkeur de meer glossy uitgaven. Ik heb een universitaire opleiding rechten afgerond en een opleiding tot transformationeel coach. Al doende heb ik me tot kunstenaar ontwikkeld.

Mijn motto is: ik doe met wat ik heb.

Bij aanvang van een collage is het maar net waar mijn oog op valt in een tijdschrift en welke vormen en kleuren op dat moment voor mij passend zijn. Ik werk zonder een vantevoren concreet uitgewerkt plan. Wel heb ik soms al een geschikte achtergrond, een bepaalde kleur voor ogen of een thema dat speelt. Bestaande vormen plaats ik in een andere context en zo creëer ik een nieuw beeld. Ik volg mijn intuïtie en gebruik mijn verstand om 'problemen' in de verbinding van de papieren onderdelen op te lossen. Zo ontstaan er nieuwe verbanden en betekenissen, ook omdat de collage vaak meerdere lagen kent. De titel van een werk verwijst naar een element uit de collage, de kleur, een psychologisch thema of een actuele gebeurtenis.

Ik maak ook collages in opdracht, zie meer hierover onder de tab 'mogelijkheden'. Daar is ook te lezen dat het mogelijk is om een print van een collage aan te schaffen.

Veel plezier bij het bekijken van mijn collages!